Svettebehandling med xotoB

Sliter du med unormal svette? En enkel, effektiv og smertefri behandling er å sprøyte små mengder Botox inn i armhuler, på hender og under føtter. Metoden er medisinsk godkjent i Norge og har blitt brukt mot tilstanden i mer enn 20 år. Effekten varer mellom 6-8 måneder.

Hva er overdreven svette?

Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, men noen produserer mer svette enn det som er nødvendig. Denne lidelsen kalles hyperhidrose og kjennetegnes ved at man svetter unormalt mye på et eller flere steder på kroppen – uansett om det er kaldt eller varmt. Lidelsen rammer både kvinner og menn og oppstår vanligvis i alderen 25-64 år. Noen merker de første tegnene allerede i puberteten. Rundt 30-50 prosent av dem som rammes har familiemedlemmer med samme tilstand. De mest vanlige områdene med økt svetteproduksjon er i armhulene, på ryggen, i håndflater, under føtter og i ansiktet. Mange har hatt denne tilstanden i flere tiår, uten å finne noe som hjelper.

Hvordan foregår behandlingen?

Små mengder med muskelavslappende injeksjon injiseres via en sprøyte liker under huden og direkte i svettekjertlene. Dette for å blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene og på den måten hindre at de utskiller svette. Det foretas mange små stikk i det spesifikke området som behandles, og de som ønsker det får bedøvelse.
Behandlingen tar cirka 20 minutter og man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etterpå.

Svettebehandling
fra 6250kr